Care for Women specialiste Amanda Niewold (Care for Women Veendam & Emmen) heeft zich naast haar opleiding A-Verpleegkundige, verder geschoold tot hormoonspecialist.

Een speciale opleiding, die ook wordt afgesloten met een examen. De specialiste weet echt alles over hormonale problemen zoals overgangsklachten of menstruatieproblemen en is niet alleen bekend met de behandelmogelijkheden vanuit de reguliere geneeskunde, maar ook die vanuit complementaire- en alternatieve geneeskunde. Bovendien is zij zelf ook vrouw en begrijpt zij als geen ander wat hormonale problemen voor jou als vrouw betekenen.

Ze werkt vanuit een eigen praktijk in Veendam en in Emmen in Apotheek de Vriendschap, maar is aangesloten bij het Care for Women opleidingscentrum; hét kenniscentrum op het gebied van vrouwengezondheid. Om de kwaliteit van hun dienstverlening hoog te houden, volgen de Care for Women specialisten regelmatig verplichte nascholingen, zijn zij aanwezig op verschillende bijeenkomsten over vrouwengezondheid en worden zij vanuit het opleidingscentrum op de hoogte gehouden over alle relevante nieuwe ontwikkelingen.

De praktijk van Amanda Niewold heeft in 2020 het keurmerk ‘Practice Based Evidence Werken’ ontvangen. Het uitganspunt van Practice Based Evidence werken is dat er geen gemiddelde cliënten bestaan en dat richtlijnen niet moeten leiden tot standaard zorg. Juist door Practice Based Evidence te werken kan op individueel niveau gekeken worden naar de effectiviteit van de behandeling. De behandeling kan bij de betreffende cliënt dan ook op individueel niveau worden aangepast. Voor meer informatie zie https://www.aantoonbaar-beter.nl/

Het consult

De kans is groot dat je hormonen hierbij een grote rol spelen. Tijdens het consult zal ik je inzicht geven in je hormoonstelsel en hormoonschommelingen. Hierbij zal ik ook kijken naar je levensfase en leefstijl. Samen met jou zal ik een persoonlijk plan opstellen waar jij je prettig bij voelt.

Is dat allemaal zo erg? Nee, iedere vrouw heeft er mee te maken. Gelukkig heeft niet iedereen overal last van en ook niet in dezelfde mate. Je weet nu dat je niet hoeft door te lopen met je vragen of klachten! 

Type consulten

Bij de Care for Women specialiste kun je voor verschillende consulten terecht.

De verschillende consulten

Maar oa. ook:

  • Vermoeidheid klachten
  • Stemmingswisselingen
  • Stress en burn out
  • Gedragsverandering gericht op gezonde leefstijl
  • Voeding en leefstijl
  • Afvallen: leefstijl, voeding en beweging
  • Zwangerschap wens
  • Geven van lezingen, workshops en informatiebijeenkomsten voor groepen, bedrijven en organisaties.

Contact

Care for Women Veendam
Amanda Niewold
Ommelanderwijk 275
9644 TJ Veendam

M: 06 - 24721418
E: a.niewold@careforwomen.nl

Praktijk

Veendam

Ommelanderwijk 275
9644 TJ Veendam

Emmen

Apotheek De Vriendschap Seinstraat 20
7811 GV Emmen