Waarom een health check?

Vrouwen verliezen de beschermende werking van oestrogenen in de overgang. Deze oestrogenen hebben invloed op je bloedsuiker, cholesterol en je bloeddruk. Hierdoor heb je een groter risico op hart en vaatziekten.

Je hebt maar één lichaam en daar ben je zuinig op, toch? Je denkt dat alles wel goed is. Je voelt je goed, hebt nooit ergens last van maar soms bekruipt je toch zo’n gevoel van: ’wat als ik nou toch?’ Je regelmatig laten nakijken kan je helpen om gezond te blijven. Wat misschien nog veel belangrijker is, het geeft je een gerust gevoel. Ik biedt vrouwen een speciale check aan die gericht is op indicaties zoals hart- en vaatziekte, borstkanker, longziekten, overgewicht, botontkalking en suikerziekte. De uitslagen krijg je direct en worden besproken. Er is dan voldoende tijd voor je vragen zodat je weet wat je met de uitslagen kan doen.

Een verhoogd risico op botontkalking, hart- en vaatziekten en borstkanker?

Osteoporose (botontkalking) is een sluipende ziekte. Je merkt het pas als je een bot breekt en dit komt jaarlijks bij maar liefst 83.000 mensen boven de 55 jaar voor. Aan osteoporose kan je zelf ook veel doen. Na het maken van jouw persoonlijk risicoprofiel zal ik je adviseren. Ik kijk naar jouw situatie en risico’s. Over hoe je osteoporose kunt voorkomen en hoe je kunt voorkomen dat je opnieuw een bot breekt.

Wat zijn extra risico’s voor hart- en vaatziekten en wat kan je zelf doen om hart- en vaatziekten te voorkomen. Daar geef ik jouw informatie over.

Ik neem het risicoprofiel van borstkanker met je door. Daarbij leg ik je uit hoe je zelf je borsten kan controleren zodat je veranderingen snel kan opmerken.

Meten is weten bij klachten of preventief om een uitgangspunt te hebben voor na de overgang!

De Health Check

Tijdens de Health Check komt het volgende aan bod:

  • Bloedsuiker
  • Cholesterol – gesplitst
  • Bloeddruk
  • BMI – Body Mass Index
  • Risicoanalyse op botontkalking
  • Risicoanalyse op borstkanker 
  • Risicoanalyse op hart- en vaatziekten 

Voor het bepalen van het bloedsuiker en cholesterol wordt er een druppel bloed uit uw vinger afgenomen. Het belangrijk dat u minimaal 2 uur van te voren nuchter bent.

Uitslagen bespreek ik direct met je om daarna samen het persoonlijk advies door te nemen.

Contact

Care for Women Veendam
Amanda Niewold
Ommelanderwijk 275
9644 TJ Veendam

M: 06 - 24721418
E: a.niewold@careforwomen.nl

Praktijk

Veendam

Ommelanderwijk 275
9644 TJ Veendam

Emmen

Apotheek De Vriendschap Seinstraat 20
7811 GV Emmen